Beschermingsmiddelen op maat, tuimeldroger en heftruck met BlueSpot

Grote innovaties van chemiebedrijven en toeleveranciers op het gebied van duurzaamheid, (proces)veiligheid en human resources halen meestal wel de lokale en soms zelfs de landelijke media. Kleine innovaties daarentegen blijven doorgaans onopgemerkt, terwijl ze opgeteld misschien wel een net zo grote of zelfs grotere bijdrage leveren. Chemie Magazine belicht er drie.  

CUMAPOL
Tuimeldroger vergroot flexibiliteit polyester-recycling

Cumapol (Custom Made Polyester) in Emmen richt zich op de ontwikkeling van duurzame polyethyleentereftalaat-specialiteiten (PET). De tuimeldroger die het bedrijf in oktober 2018 tijdens de VNCI-jubileumbijeenkomst Behind the Scenes@Emmen in gebruik nam, speelt hierbij een belangrijke rol. Cumapol nam de dubbelwandige roterende trommel over uit het faillissement van een Duits bedrijf. Bouman Proces Technologie haalde het apparaat ter plekke uit elkaar, paste het aan naar de wensen van Cumapol en bouwde het weer op in Emmen.

Directeur Marco Brons van Cumapol legt uit waarvoor het bedrijf de tuimeldroger gebruikt. “Wij ontwikkelen steeds meer polyester-types op basis van gerecyclede polyesters en/of biobased monomeren voor veel verschillende toepassingen, zoals vormvaste en flexibele verpakkingen voor levensmiddelen, monofilamenten (onder andere tennisracketsnaren) en machineonderdelen. Dit kan zijn door specialiteiten te ontwikkelen en te produceren op basis van mechanisch gerecyclede PET. Maar in Emmen willen we ook twee polymerisatie-units ombouwen tot een demofabriek voor een nieuwe vorm van PET-recycling. In de eerste unit breken we het PET af tot een korter polymeer, zodat we het goed kunnen zuiveren en ontkleuren. In de tweede lijn bouwen we het weer op tot een polymeer met de oorspronkelijke ketenlengte. Vervolgens kunnen we het polymeer in de tuimeldroger nacondenseren en daarmee de sterkte nog verder verhogen.”

De minimale batchgrootte van de twee huidige nacondensatie-installaties is 100 ton. Dat is volgens Brons te groot voor de ontwikkeling van specialistische nieuwe producten. “De tuimeldroger is geschikt voor batches van circa 20 ton. Hiermee vergroten wij dus onze flexibiliteit in de productontwikkeling. Er is immers steeds meer vraag naar speciale duurzame polyesters, zowel biobased als gerecycled PET. Hierbij gaat het in eerste instantie om kleine hoeveelheden. Dat kan prima in de tuimeldroger.” Cumapol werkt onder meer samen met BioBTX in Groningen om tereftaalzuur (PTA), de belangrijkste bouwsteen van PET, op basis van groene grondstoffen te maken. “Uiteindelijk willen wij PET-afval binnen een straal van ongeveer 200 kilometer van de plant in Emmen halen. Wanneer het van verder komt, is het door de transportkosten vaak niet meer economisch interessant”, licht Brons toe. “Wij zijn aan het inventariseren welke partners bruikbaar polyester afval kunnen leveren, zoals vleesbakjes, gekleurde PET-flessen, textiel en tapijt.”

Uiteindelijk wil Cumapol de gehele plant, die oorspronkelijk jaarlijks 50 kiloton PET-flessen uit olieproducten produceerde, weer volledig in gebruik nemen voor de productie van het meest duurzame polyester.

 

‘De tuimeldroger is geschikt voor kleine, specialistische batches’

 

CABOT
Reistas met beschermingsmiddelen op maat

Technische en commerciële medewerkers van de businessunit Cabot Norit Activated Carbon in de EMEA-regio krijgen van hun werkgever standaard een reistas met een selectie van op maat gemaakte persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) uitgereikt. Het idee komt uit de koker van Cabot-medewerkers van de vestiging in Amersfoort. “De eerste veertig tassen hebben wij in 2013 overhandigd aan het toenmalige sales- en marketingteam”, zegt Bart Genemans, business director EMEA en manager van de vestiging in Amersfoort. “Nieuwe medewerkers hebben er daarna ook een ontvangen.”

Genemans stelt dat medewerkers die andere fabrieken bezoeken dezelfde bescherming moeten genieten als bezoekers die in de eigen fabrieken worden ontvangen. “Bovendien hebben de op maat gemaakte persoonlijke beschermingsmiddelen het voordeel dat veiligheidsschoenen precies passen en dat de helm is afgesteld op het hoofd van de betrokken medewerker.”

De reistas bevat een paar veiligheidsschoenen, een veiligheidshelm, een veiligheidsvest met lange mouwen en reflecterende strepen, een overzetbril, oordopjes, handschoenen en een brochure met Cabot’s SH&E-beleid. De medewerkers nemen de tas ook mee op dienstreizen in het buitenland. Eén keer per jaar vraagt

Cabot aan de medewerkers of de tas nog compleet is en de persoonlijke beschermingsmiddelen nog voldoen. Mocht dat niet het geval zijn, dan krijgen ze nieuwe. Klanten reageren volgens Genemans bijzonder positief. “Ze vinden het geweldig dat onze mensen goed voorbereid, met hun eigen pbm’s op bezoek komen. Hier-mee tonen wij aan dat veiligheid bij ons op de eerste plaats staat.”

Cabot-medewerkers zijn eveneens enthousiast over het initiatief van hun werkgever. “Ik ben nu altijd optimaal beschermd tijdens bezoeken aan fabrieken van klanten en relaties”, aldus een medewerker op het intranet van Cabot. “Daarnaast geven we zo het signaal af dat het Cabot-team veiligheid, gezondheid en milieu serieus neemt en dat wij om onze medewerkers geven. Bovendien is het veel comfortabeler en hygiënischer om over je eigen op maat gemaakte persoonlijke beschermingsmiddelen te beschikken.”

 

‘Altijd optimaal beschermd tijdens bezoeken aan fabrieken van klanten en relaties’

 

SABIC
Geprojecteerde stip op de grond voorkomt aanrijdingen

SABIC is continu op zoek naar manieren om de veiligheid op zijn locaties nog verder te vergroten. Peter Govaarts, EHS-specialist Maintenance bij SABIC in Bergen op Zoom, maakte daarom een paar jaar geleden graag gebruik van de uitnodiging van een chemiebedrijf dat op dezelfde locatie zit als SABIC om naar de BlueSpot op een heftruck te komen kijken. Linde Handling Materials ontwikkelde en patenteerde de BlueSpot in 2011. Felle ledlichten op het dak van de heftruck projecteren een opvallende blauwe stip op de grond, enkele meters voor de heftruck. Voetgangers weten zo dat er een heftruck aankomt. Bijkomend voordeel is de geruisloosheid van de BlueSpot. Heftruckchauffeurs storen zich immers vaak aan de schrille tonen van akoestische achteruitrij-waarschuwingssignalen.

SABIC had een paar bijna-ongevallen met heftrucks achter de rug en Govaarts dacht al na over mogelijke verbeteringen om de veiligheid te vergroten. Hij benadrukt dat het heftruckverkeer bij SABIC minder is dan in een logistiek centrum, maar dat er wel degelijk een risico is op incidenten. Daarom besteedt SABIC veel aandacht aan de training van de chauffeurs. Ook zijn er in de magazijnen en verpakkingsruimtes looppaden aangelegd om het heftruckverkeer van de voetgangers te scheiden. Het optisch waarschuwingssysteem BlueSpot is sinds 2016 volgens Govaarts een prima aanvulling op de bestaande maatregelen om aanrijdingen tussen voetgangers en heftrucks te voorkomen. Inmiddels zijn vijftig heftrucks in Bergen op Zoom met de felle blauwe ledlampen uitgerust. Op verzoek van SABIC is dat ook bij de heftrucks van contractors gebeurd.

De BlueSpot bij SABIC in Bergen op Zoom trok de aandacht van internationale auditors. Govaarts: “Ze vonden het een prima initiatief en hebben het als een goede werkpraktijk opgepakt. Daarom is het gebruik van de felle blauwe lampen op de heftrucks op andere vestigin-gen van SABIC, bijvoorbeeld in Spanje, Duitsland en Engeland, toegenomen.”

Leave a Reply